Donatorska večera "Dame hrvatskog sporta za Malu kuću" u NSK

Donatorska večera "Dame hrvatskog sporta za Malu kuću" upriličena je večeras u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici gdje su se okupile ponajbolje hrvatske sportašice i ponudile na aukciju neke od svojih najdražih predmeta iz sportske karijere.

Cilj akcije "Male kuće" je do Uskrsa prikupiti pet milijuna kuna za prvu fazu radova na izgradnji novog Centra za djecu s oštećenjem vida i drugim višestrukim oštećenjima.

Predsjednik Upravnog vijeća "Male kuće" Petar Turković je rekao kako će Centar biti uređen u bivšoj tvorničkoj hali Končarevih dizala na uglu Baštijanove i Selske ulice koju je Grad Zagreb dodijelio "Maloj kući" u najam te osigurao 500.000 kuna za izradu projektne dokumentacije. Napomenuo je da i Ministarstvo zdravstva još od 1. siječnja 2003. sudjeluje u pokrivanju mjesečnih materijalnih troškova "Male kuće", koja sada radi u neodgovarajućem prostoru.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je istaknuo važnost "velikog pothvata Male kuće" u nastojanju da već u ranom djetinjstvu djeca mogu iskoristiti ostatak vida kako bi im život bio kvalitetniji.

"To nije projekt samo za danas, već i za sutra", rekao je predsjednik Mesić naglasivši da hrvatsko društvo postaje sve zrelije jer udruge građana iniciraju rješavanje problema u koje se uključuje država koja ne može riješiti sve sama. Čestitao je onima koji su imali viziju i pozvao sve da pomognu kako bi projekt "Male kuće" uspio.

Aukcija je otvorena ponudom kimona za nanbudo predsjednika Mesića s početnom cijenom od 3.000 kuna. Vrhunske hrvatske sportašice su na aukciju ponudile svoje pehare i medalje, darove koje su dobile za sportski uspjeh te sportsku opremu u kojoj su postigle svoje najbolje rezultate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka Vlašić je primjerice, ponudila svoje sprinterice u kojima je prvi puta preskočila dva metra, a svoje vrijedne sportske uspomene su ponudile Ivana Brkljačić, Nataša Vezmar, Lana Baneli, Mirna Rajle, Maida Mahmuljin, Karolina Šprem, Idora Hegel, Ana Sršen, Janica Kostelić, Nika Fleiss, Branka Pereglin, Marija Iveković i Ana Jelušić.

Na donatorskoj večeri su "kupnjom stola" za 10.000 kuna sudjelovali i predstavnici 30-ak tvrtki i organizacija. Prigodni program su, uz ostale, priredili grupa "Divas" i violončelistica Monika Leskovar.

U "Maloj kući" trenutno se rehabilitira 70-oro slijepe i slabovidne djece s drugim teškim višestrukim poteškoćama: motoričkim, intelektualnim, verbalnim i autističnim. Budući da je u Hrvatskoj oko 900 djece s takvim poteškoćama, lista čekanja za uključivanje u program rehabilitacije sve je veća.

Građani koji se žele uključiti u dobrotvornu akciju za "Malu kuću" mogu to učiniti putem telefona: 060-854-854.

(Hina) xbdj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara