donji kraljevec: ministar prosvjete otvorio novu športsku dvoranu

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar danas je na prigodnoj svečanosti u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji otvorio novu školsku športsku dvoranu.

Uz dvoranu, koja ima površinu veću od 2000 četvornih metara, izgrađene su još dvije učionice i dva kabineta. Od ukupno uloženih 11 milijuna kuna, Ministarstvo prosvjete osiguralo je 6,5 milijuna, Međimurska županija milijun, a ostalih 3,5 milijuna kuna općina Donji Kraljevec.

Strugar je istaknuo da je ove godine u izgradnju 86 školskih zgrada u Hrvatskoj uloženo 318 milijuna kuna, od čega 23,2 milijuna u Međimurskoj županiji. Završeno je 30 školskih zgrada, a polovica su športske dvorane.

Najavio je izgradnju športske dvorane u Maloj Subotici, dogradnju područne škole u Držimurcu, u kojoj je većina učenika romske narodnosti, te potporu izgradnji Gospodarske škole u Čakovcu.

´Intenzivno radimo na promjenama sustava odgoja i obrazovanja´, rekao je Strugar.

´Riječ je o prilagodbi normama, rješenjima i standardima Europske unije, a pritom u najvećoj mjeri nastojimo zadržati hrvatske osobitosti. Cilj nam je da mlade što bolje osposobimo za daljnje obrazovanje i život´, rekao je Strugar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara