Doplatak za djecu obuhvatit će još oko 14 tisuća djece

Doplatak za djecu obuhvatit će još oko 14 tisuća djece, odnosno oko 7,5 tisuća korisnika, rezultat je to izmjena i dopuna Zakona o doplatku za djecu koje je Vlada utvrdila na današnjoj sjednici u Krapini.

Naime, te bi izmjene ukinule dosadašnji uvjet o tri godine prijavljenog boravka i prebivališta u Hrvatskoj, a doplatak bi mogli dobiti i stranci sa stalnim boravkom.

Za nova pravila trebat će mjesečno dodatnih oko 3,6 milijuna kuna, kaže potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor.

No, to neće dodatno opteretiti državni proračun koji je za ovu godinu planirao 1,5 milijardi kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2002. do početka ove godine u Hrvatskoj je zabilježeno 35 žrtava trgovine ljudima, rekla je Kosor izvještavajući Vladu o provedbi Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima.

Prošle je godine zabilježeno 19 žrtava, od čega je šest bilo hrvatskih državljana. Žrtve su uglavnom žene, a najčešće je riječ o seksualnom iskorištavanju.

Hrvatska je uspostavila nacionalno sklonište za žrtve trgovanja ljudima, kapacitet mu je 15 osoba, a trenutno su tamo dvije osobe, rekla je Kosor.

Vlada je utvrdila i zakonske prijedloge o sredstvima za zaštitu bilja, te o lovstvu i poslala ih Saboru na hitno donošenje, jer su dio usklađivanja hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara