Dorešić odmah po puštanju iz pritvora Sunčici Findak poručio: Platit ćeš za sve!

POLICIJA je Miroslava Dorešića pustila iz pritvora kako bi se branio sa slobode, iako imaju ozbiljnih indicija da bi se prijetnje i ucjene Sunčici Findak mogle nastaviti, što se i dogodilo. Postavlja se pitanje zašto je čovjek koji je već dva puta odslužio zatvorsku kaznu zbog istih stvari, pušten iz pritvora.

Protekla tri mjeseca Dorešić je bio u pritvoru, a pije tjedan dana pušten je kako bi se branio sa slobode, iako je policija uvjerena kako Sunčica Findak ponovo neće imati mira. Dorušić je optužen za kaznena djela ucjene, zastrašivanja i prijetnji prema Sunčici Findak, a nakon što je više puta sutkinja odbila njegovo puštanje na slobodu, prošli tjedan se složila s mišljenjem sudskog vještaka neurologa i psihijatra koji je smatrao da je Dorešić sposoban biti slobodan.

Iako je sud smatrao da Dorešić više neće ponoviti isto djelo, samo nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora Sunčica Findak primila je novu prijetnju.

Kamenom je razbijeno staklo balkonskih vrata u stanu Sunčice Findak, a kamen je bio omotan bijelim papirom na kojem je pisalo "Platit ćeš za sve! Nikad nećeš imati mira!".


Bivši ministar Dorešić i treći put bi mogao završiti u zatvoru. Globus javlja kako je Dorešić još 1986. godine počinio djelo zastrašivanja i nanošenja teških tjelesnih i psihičkih ozljeda D.H., koju je krivio za svoje bračne probleme jer je bila prijateljica njegove žene.

Dorešić je u listopadu 1986. godine osobnim automobilom pratio automobil D.H., te se puno puta jako zaletio u stražnji kraj njenog automobila. D.H. je zadobila teže tjelesne ozljede, pretrpjela golemi strah i pala u stanje psihičkog šoka te je završila na liječenju u Traumatološkoj bolnici, piše Globus.

Kao razlog tog čina Dorešić je naveo da je zbog D.H njegova supruga ostala vani do kasnih sati iako ima djecu, te da mu je stvarala bračne probleme. Dorešić, tada profesor fizike u zagrebačkoj matematičkoj gimnaziji, pravomoćno je bio osuđen na četiri mjeseca zatvora i godinu dana uvjetno.

1989. godine protiv Dorešića se pokreću dva sudska postupka zbog uznemiravanja i dovođenja u opasnost njegove prve supruge i njihove dvoje djece. Prema Globusovim izvorima Dorešić je sinove odvojio od majke i odveo ih u Ameriku, iako na to nije imao zakonsko pravo, te je zbog sprečavanja mjera za zaštitu maloljetnika bio osuđen na sedam mjeseci zatvorske kazne i godinu dana uvjetno.

Dorešića u Institutu "Ruđer Bošković" čeka radno mjesto, a proteklih je mjeseci što se tiče Instituta bio na neplaćenom godišnjem odmoru. Tijekom pregleda njegovog radnog mjesta zbog prikupljanja dokaza u njegovom kompjuteru u Institutu pronađeno je puno pornografskog materijala i fotografije kojime je ucjenjivao Sunčicu Findak.

Izvor fotografije: Globus

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara