Doris Pack: Hrvatima u BiH prijeti asimilacija

PREDSJEDAJUĆA odbora Europskog parlamenta za odnose sa zemljama jugoistočne Europe Doris Pack optužila je u ponedjeljak, u razgovoru za sarajevsko Oslobođenje, međunarodnu administraciju u BiH da ne dopušta izabranim dužnosnicima preuzeti vlast te da nametanjem obrazovne reforme nastoji asmilirati Hrvate u BiH.

"Jednom narodu ne dopušta se nastava na materinskom jeziku i to je asimilacija", rekla je Pack. Istaknula je da će se Hrvati iseliti ukoliko im se ne omogući učenje iz svojih udžbenika i nastava na materinskom jeziku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pack je na završetku konferencije "Izgradnja Europe - proširenje danas i sutra" u Sarajevu ustvrdila kako godinu dana poslije izbora visoki predstavnik međunarodne zajednice nije dopustio izabranim dužnosnicima raditi svoj posao. Svi pomoćnici ministara i danas su iz redova bivše vladajuće Alijanse za promjene, a koje sada štiti Zakon o državnoj službi.

"Neka puste ljude da rade, pa neka i griješe", rekla je Pack naglašavajući da su posljednji izbori u BiH bili pošteni i korektni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara