Doris Pack u Varaždinu

IZASLANSTVO Europskog parlamenta na čelu s voditeljicom izaslanstva za jugoistočnu Europu Doris Pack posjetilo je danas Varaždin, gdje je razgovaralo s predstavnicima gradskih vlasti.

Izaslanstvo su u Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednica varaždinskoga Gradskog vijeća Dubravka Kanotti i župan Zvonimir Sabati.

Gradonačelnik Čehok izvijestio je europske parlamentarce o povijesti i kulturnoj tradiciji Varaždina, te o njegovu članstvu u nekim europskim asocijacijama, kao što je ACTE - Europska organizacija tekstilnih gradova, u kojoj je Varaždin jedini grad izvan Europske unije.

Voditeljicu izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack zanimalo je koliko stoji održavaje stare barokne jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje saborskog zastupnika Miroslava Korenike, vezano uz hrvatsku molbu za članstvo u Europskoj uniji, to jest hoće li Europski parlament poduprijeti individualni pristup, Doris Pack je odgovorila kako Parlament još nije službeno reagirao na hrvatsku molbu, dodajući da na to mora odgovoriti Vijeće ministara. Molbu je podupro Odbor za vanjsku politiku prigodom glasovanja o proširenju Europske unije na još deset zemalja - kandidata.

U razgovoru je izražena nada da će Hrvatska ispuniti sve što je potrebno - uvjete iz Kopenhagena, te da će surađivati sa Sudom u Haagu.

(Hina) var mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara