DOS će osigurati uvjete za usvajanje ustavne povelje

NOSITELJI zastupničkog mandata u budućem zajedničkom parlamentu Srbije i Crne Gore bit će zastupnici stranaka, a ne koalicije, zaključak je sjednice predsjedništva DOSa završene u četvrtak kasno navečer, a podjela mandata bit će provedena nakon što se usvoji zakon o izboru zastupnika budućeg parlamenta.

´DOS je spreman osigurati sve uvjete za usvajanje ustavne povelje i zakona o njenom provođenju u srbijanskom parlamentu´, kazao je Miodrag Isakov, vođa Reformista Vojvodine.

Dodao je da je obveza svih zastupnika koalicije DOS - uključujući i Demokršćansku stranku Srbije srbijanskog ministra pravosuđa Vladana Batića, koji jedini od lidera DOS-a nije prisustvovao sastanku, a koji se zalaže sa samostalnu Srbiju - da daju glas ustavnoj povelji i pratećim zakonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku je zaključeno i da DOS ´odlučnije inzistira na dosljednom provođenju Rezolucije 1244 UN-a o Kosovu´, te da se zalaže za povratak na Kosovo ´ne samo Srba, već i države Srbije sa svojim pravima i ovlastima´, što se - po riječima Isakova - odnosi na vraćanje određenih kontingenata Vojske Jugoslavije i policije, ali i razgovore s vlastima na Kosovu.

Predsjedništvo je, također, podržalo i vraćanje srbijanske koalicije ´Povratak´ u kosovski parlament.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara