Dosta nam je Pukanićevih

DOSTA nam je Pukanićevih - kažu umne glavice željne "da se piše o nečemu pametnijem". Iste te pametne glave će se već sutra glupo pitati kako to da je neka druga Keleuva, Lulićka ili Tomljenovićka nepropisno strpala u ludnicu neku drugu Mirjanu Pukanić. Nije problem u lucidnosti Pukanićke, problem je u tome što je prisilno hospitalizirana mimo liječničke prakse i uz kršenje svake naložene procedure.

Darko Milinović - čovjek koji na sve ima odgovor. Glup, ali ipak odgovor.

I onda dođe gospićki raspjevani mrtvozornik Darko Milinović, pa kaže kako je liječnica opće prakse dr. Jasna Lulić izdala 3. travnja uputnicu za hitno prisilno psihijatrijsko liječenje za Mirjanu Pukanić, iako je uopće nije vidjela, čime je bez sumnje prekršila zakon. Prije toga ovaj doktor medicine uredno pred TV kamerama pročita tajni dokument Županijskog suda u Zagrebu, u kojemu nervozno promuca nešto što nije trebao o Mirjani Pukanić.

Kako na sve ima odgovor (glup, ali ipak odgovor, što je u Hrvatskoj sasvim legitimno - tko nam je kriv, jer zašto pisati o slučajevima kao što je slučaj Pukanić), Milinović nakon priznanja kako se Lulić ogriješila o službenu proceduru, kaže kako to ipak nema veze "jer je ona dugogodišnja liječnica Pukanićevih, pa zna kakvo je stanje pacijentice". Lulićka je Mirjanu Pukanić, kako kaže Sanja Sarnavka, zadnji put pregledala prije godinu i pol do dvije godine. Kućna pomoćnica bi, ako bi što zatrebalo, išla po lijekove, a ne Mirjana.

Ravnateljica Hitne pomoći u Zagrebu Slobodanka Keleuva (prijateljica Sine Karli, žive u istoj zgradi), psihijatar u Bolnici Vrapče Vlado Jukić, Aleksander Haid (ime su mu krili dok ga Mirjana Pukanić sama nije otkrila, otpustio je Pukanićku iz bolnice naškrabavši nešto na nekakav papirić i ne prepisavši joj nikakvu terapiju. Ako su liječnici smatrali da je Pukanić ozbiljno bolesna, kako to da je šalju kući bez lijekova?), koji su također sudjelovali u slučaju, kao i Lulićka i Tomljenovićka koje su bile izvršioci hospitalizacije - nitko od njih nije kriv.

Nije, kaže Rončević (koji će učiniti sve samo da ga Mesić ne smjeni, pa i javno se putem medija ispričavati predsjedniku jer ga je nazvao tragikomičarom u neko drugo vrijeme kada mu pozicija nije ovisila o nepljuvanju Stipe), kriva ni policija. Ne zna se ni tko je policiju uopće pozvao. Ista ta policija ne može ući u trag onima koji su nazvali Hitnu pomoć. Iz Hitne pomoći slažu kako zbog zastarjele opreme nisu snimljeni svi razgovori tog dana kada je Pukanićka prisilno hospitalizirana, pa policija otkrije da jesu. A i da nisu, otkud zastarjela oprema?

Mnogo pitanja, još više glupih odgovora od ministarstva zdravstva, socijalne skrbi, policije, države. Bolje da su ostavili javnost bez odgovora, barem bi bila manje svjesna "pravne" države koja ih smatra idiotima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što radi Puki?

Skreće pozornost na sebe kao žrtvu atentata (pa kad smo već kod atentata, je li netko vidio čovjeka na priloženoj slici - da, još uvijek se traga za njim) i organizira pressicu pozivajući se na svoje zabrinuto malodobno dijete, pa onda napada medije što isto to malodobno dijete upliću u slučaj. Za to vrijeme Mirjana boravi u sigurnoj kući na javnosti nepoznatoj adresi, a za boravak u njoj morala je dobiti uputnicu od nekog liječnika budući da joj to "nisu mogli"/nisu željeli omogućiti ni osobno ministar zdravstva Darko Milinović ni državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić.

Pukanić ne strahuje od ponovnog atentata pa posjećuje Cannes i zagrebačke filmske i ine premijere (povede pritom tjelohranitelja sa sobom kako se ne bi izgubilo na dojmu da mu je život i dalje u opasnosti - zaštitar je pravi pravcati, ima i slušalice u ušima), ali zato strahuje od komentara na web stranici Nacionala, gdje je komentiranje, otkada je "slučaja Pukanić", zabranjeno.

Brakorazvodna propaganda

Ivo tu i tamo pusti neku prikrivenu optužbu na račun supruge, pa se kao brani da mu je stalo. Najprije ju neizravno optuži za atentat - kaže kako ga ganjaju njezini dileri, pa nedugo zatim "u Mirjaninom dijelu stana, u njezinoj torbici, u dijelu stana koji nije Ivin, ponavlja, NIJE IVIN) biva pronađeno 15 grama kokaina (Mirjana biva pozitivna na test, kratkokosi Ivo ne). Suvišno je spominjati kako do danas nitko za taj kokain nije odgovarao, bila to Mirjana ili Puki, ali se zato rulju uredno skuplja po ulici zbog jednog jointa.

Mirjanin odvjetnik Nebojša Bestić najavljuje tužbu protiv Nacionala zbog objave njezine povijesti bolesti, a Pukanić mijenja taktiku pa preko odvjetnika Veljka Miljevića šalje poruku kako je spreman ponuditi pomoć supruzi. Poruku pritom namjerno šalje na pogrešnu adresu - javnosti, a ne Mirjani osobno. Ne moramo baš sve znati, Puki, velikodušnost ostavi za sebe. Ili za parnicu.

Branka Suvajac
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara