DOV u prvoj godini rada imenovao 58 i razriješio 19 zamjenika državnih odvjetnika

Državno-odvjetničko vijeće (DOV) u prvoj je godini svog mandata imenovalo 58, razriješilo 19 zamjenika državnih odvjetnika, a protiv osam zamjenika državnih odvjetnika provelo je stegovne postupke.

Predsjednica DOV-a Zlata Hrvoj-Šipek kazala je Hini da je DOV u prvoj godini mandata radio vrlo ažurno, te da je na vrijeme riješilo sve predmete iz svoje nadležnosti.

DOV je u 2002. imenovao jednog zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, 19 zamjenika županijskih, te 38 zamjenika općinskih državnih odvjetnika.

Od 17 razriješenih na vlastiti zahtjev, troje zamjenika državnih odvjetnika otišlo je u mirovinu, a 14 na drugu dužnost.

U stegovnim postupcima dužnosti su razriješeni zamjenik daruvarskog općinskog državnog odvjetnika Franjo Sabljak zbog primanja mita i zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu Ana Puljić zbog prekoračenja ovlasti i zlouporabe položaja.

Dva zamjenika državnih odvjetnika kažnjeni su novčanim kaznama, dva ukorom, jedan je oslobođen stegovne odgovornosti, a protiv jednog zamjenika podnositelj zahtjeva odustao je od stegovnog postupka.

Protiv dva zamjenika DOV je odbio zahtjeve za pokretanjem stegovnih postupaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara