Doživotni zatvor za njemačkog čuvara u izbjegličkom centru koji je silovao i ubio dvojicu dječaka

Doživotni zatvor za njemačkog čuvara u izbjegličkom centru koji je silovao i ubio dvojicu dječaka

Foto: FAH

NJEMAČKI sud osudio je na doživotni zatvor 33-godišnjeg čuvara u izbjegličkom centru za registraciju u Berlinu zbog silovanja i ubojstva dvojice dječaka, prenosi u utorak dpa.

Silvio S., čije puno ime se ne navodi zbog zakona o privatnosti, oteo je u listopadu prošle godine u blizini registracijskog centra Lageso, u sjevernom Berlinu, 4-godišnjeg Mohameda iz BiH čija je obitelj stigla u Njemačku 2014. i zatražila azil. Nakon nestanka dječaka policija se digla na noge i pronašla ga mrtvog u automobilu okrivljenika. Nakon što ga je silovao, Silvio S. je dječaka zadavio remenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci ranije je s igrališta u Potsdamu oteo 6-godišnjeg njemačkog dječaka Eliasa. Nakon seksualnog iživljavanja, ubio ga je i zakopao u jednom vrtu.

Na izricanju presude Mohamedova majka je u stanju šoka ustala i krenula prema osuđeniku, ali su je zaustavili pravosudni policajci i izveli iz sudnice. Doživotni zatvor u Njemačkoj podrazumijeva vremenski neodređenu vremensku kaznu koja mora biti duga najmanje 15 godina. Zbog "posebno strašnog" zločina, Silviju S. će biti teško ishoditi puštanje iz zatvora zbog dobrog ponašanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara