Dragovoljci Domovinskog rata: Novi vlasnik Diokoma otpušta branitelje

PREDSTAVNICI Zajednice svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata (ZSVDDR) danas su na sastanku u Splitu izjavili da novi vlasnik Diokoma Željko Kerum nastavlja otpuštati branitelje, a da to, kako su rekli, nikoga ne zabrinjava.

General u mirovini Ivo Jelić kazao je kako tu nebrigu za hrvatske branitelje najbolje dokazuje to što nitko od pozvanih dužnosnika nije došao na današnji sastanak. Svima su usta puna branitelja, a zapravo nikoga nije briga za njih i njihove sudbine jer se osim novinara nitko nije odazvao na naš javni poziv za spas radnih mjesta hrvatskih branitelja u Diokomu, dodao je.

Jelićev zamjenik Davor Karninčić podsjetio je da je Zajednica nakon što su se mjerodavni u gradu Splitu i Ministarstvu hrvatskih branitelja oglušili o njihove brojne dopise javno pozvala odjel tog ministarstva u Splitu, Centar za branitelje, predstavnike Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva, vodstvo Diokoma i sve političke stranke na današnji zajednički sastanak za spas radnih mjesta branitelja u Diokomu, no da se nitko nije odazvao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kaže Karninčić, nikoga nije briga što su od otvaranja stečaja u Diokomu otpuštena 34 branitelja, a 53 su moguća kandidata za otkaz. Sramota je da branitelji ostaju bez posla, a da to nikoga nije briga zaključio je.

Strahujući da bi zbog izrečenog mogli dobiti otkaz, Diokomovi branitelji zaposlenici na sastanku nisu željeli objelodaniti svoja imena, ali su upozorili kako se ne poštuje davnašnji dogovor da će branitelji bit posljednji na listi viška radnika.

"Javna je tajna da novi vlasnik Diokoma Željko Kerum ne želi zapošljavati hrvatske branitelje", upozorio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Diokoma Ante Grbavac istaknuvši kako su upravo i ovih dana otkaz dobila još tri branitelja u Diokomu. Zbog svega toga branitelji zaposleni u Diokomu, uz potporu Zajednice, spremni su za 15 dana, ako se ništa ne promijeni, organizirati prosvjed pred gradskim tijelima i Ministarstva hrvatskih branitelja, zaključeno je na sastanku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara