Dragun: Tužit ću Slobodnu Dalmaciju i Nacional, a rezultate testa na AIDS objavit ću kada budem htio

SPLITSKI ugostitelj Denis Dragun, osumnjičen za namjerno širenje AIDS-a, najavio je kako će od Slobodne Dalmacije tražiti odštetu od dva i pol milijuna kuna, a od Nacionala "toliko da će i vlastitoj djecu osigurati egzistenciju".

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu odlučilo je da neće kazneno prijaviti Draguna da je virusom HIV-a namjerno zarazio nekolicinu osoba.
Županijska državna odvjetnica Inka Jurišić rekla je kako je nakon ispitivanja navodnih oštećenika u cijelom slučaju i provjere zdravstvene dokumentacije splitskog Zavoda za javno zdravstvo i Klinike za infektivne bolesti dr. "Frana Mihaljevića" u Zagrebu, utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno kažnjivo djelo namjernog širenja bolesti.

"Očekivao sam takvu odluku Državnog odvjetništva, ali me iznenadila brzina rješavanja. Mislim da je pravosuđe pokazalo učinkovitost, što će mi, nakon svega, zasigurno olakšati život" - rekao je 40-godišnji Denis Dragun u razgovoru za Večernji list dodajući kako su mu sve smjestili ljudi iz splitske vlasti s kojima je u sukobu zbog kafića na Peristilu.


Dragun je rekao kako su ga objavom teksta u Nacionalu, gdje su naveli kako je virusom HIV-a zarazio bivšu suprugu, jednu Zagrepčanku i 21-godišnju ovisnicu koja je u međuvremenu umrla, zauvijek htjeli uništiti.

"Zbog prijetnji koje se nastavljaju, razmišljam o tome da uzmem 24-satnu zaštitu" - izjavio je splitski ugostitelj, te je najavio kako će objaviti rezultate testa na AIDS kada mu to bude odgovaralo.

Dr. Mladen Smoljanović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, koji je u studenom 2004. upozorio kako Splitsko-dalmatinskom županijom hara nekoliko HIV pozitivnih osoba koje svjesno šire zarazu, a ne može ih se zaustaviti, nije htio komentirati rasplet slučaja Dragun naglašavajući kako ga obvezuje čuvanje liječničke tajne.

Izvor fotografije: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara