Drama u Gornjoj Jelenskoj: Branitelj pucao i bacao bombe na policiju

ANTUN OŠKRT, 53-godišnji ratni veteran i invalid Domovinskog rata (PTSP), jučer je nakon što se u mjesnoj gostionici napio i gostima prijetio pištoljem, otišao svojoj kući u Gornjoj Jelenskoj gdje je pucao iz vatrenog oružja.

Oškrtovi susjedi su potom pozvali policiju na koju je veteran također pucao, a bacio je i jednu ručnu bombu na policijsko vozilo koje je potpuno uništeno. Do pucnjave je došlo nakon što je Oškrt službenicima predao automatsku pušku "kalašnjikov" iz koje je pucao po dolsku iz gostionice.

Prema policajcima je Oškrt pucao iz pištolja koji mu nije bio oduzet, a s kojim je ranije već izazivao incidente u mjestu.

Danas tijekom jutra u Jelenskoj oko Oškrtove kuće traje opsadno stanje, a sisačka policija trenutno čeka dolazak pregovaračkog tima Ministarstva branitelja koji će pokušati krizu riješiti mirnim putem.

Kako je za Index rekao načelnik PU sisačko-moslavačke Marijan Tomurad, Oškrt se jučer nakon pucnjave i bačene prve bombe zabarikadirao u svojoj kući, i nije želio odustati od svoje namjere. Budući da je otprije poznat policiji po sličnim incidentima, policija je odlučila da situaciju neće pokušati riješiti nasilnim putem jer branitelj ne drži taoce i nije prijetnja nikome osim sebi.

Tijekom noći bacio još tri bombe

Vjerovalo se da će se Oškrt tijekom noći otrijezniti od jučerašnjeg pijančevanja i da će, kao više puta do sada, doći k sebi i smiriti se. No, on je noćas bacio još tri bombe i dodatno oštetio policijsko vozilo. Također je ispalio nekoliko metaka iz vatrenog oružja, a u tim napadima nitko nije ozlijeđen.

Tomurad je rekao da su jučer kasno navečer iz Zagreba došli pripadnici specijalne policije iz Lučkog, a od jučer od 19 sati zatvorena je lokalna cesta Popovača - Garešnica kojom će se promet uspostaviti tek po okončanju krize.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara