Dramatičan pad prodaje američkih novina

Dramatičan pad prodaje američkih novina

PRODAJA većine novina i časopisa u SAD u posljednjih šest mjeseci je opala za oko pet posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je američki Registar za kontrolu prodaje novina.

Pad prodaje zabilježili su gotovo svi poznati američki dnevnici.

Tako je Washington Post zabilježio pad prodaje za 1,9 posto, dok je u istom razdoblju pala prodaja Atlanta Journal Constitutiona za 13,6 posto.

Podaci, koje je objavio i New York Times, pokazuju kako je opala prodaja Houston Chronicle, Boston Globea, Philadelphia Inquirera i Detroita Newsa za 10 ili više posto.

Jedini izuzetak predstavljaju najtiražniji nacionalni dnevnici kao što su USA Today i Wall Street Journal. Prodaja ta dva lista je praktički ostala nepromijenjen, tako da USA Today bilježi prodaju od oko 2,3 milijuna primjeraka dnevno, a Wall Street Journal oko dva milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaj, koji sadrži podatke o prodaji više od 500 novina, pokazuje ukupni pad prodaje na dnevnoj osnovi za 4,6 posto, dok je prodaja preko vikenda pala za 4,8 posto.

Posebno zabrinjavajuće za novine je pad prodaje najpoznatijih dnevnika u nedjeljnim izdanjima, jer su ona poznata po najvećem broju reklama i oglasa koje su glavni izvor zarade za sve listove.

R.R.

Foto: Publicradio.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara