Draženu Dorčecu 40 godina zatvora

DRAŽEN DORČEC, 33-godišnjak iz Kalinovca, danas je u Koprivnici osuđen na 40 godina zatvora za dva teška ubojstva koja je počinio 14. listopada prošle godine u đurđevačkoj Fini, gdje je hladnokrvno smaknuo zaštitara "Sokol Marića" Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa.

Radio Koprivnica javlja da je Dorčec za svako ubojstvo dobio po 35 godina zatvora, te godinu dana zatvora za držanje nedozvoljenog oružja i eksplozivnih tvari, a sudsko vijeće je sve tri kazne kazne objedinilo u jednu 40-godišnju kaznu zatvora.

Dorčec, kojeg su susjedi poznavali kao "mirnog dečka iz susjedstva", stravičan ubilački pohod je izvršio prilikom oružanog razbojstva Finine poslovnice u Đurđevcu koju je opljačkao radi prikupljanja novca za vraćanje duga nastalog njegovom ovisnošću o klađenju.

Na samom početku suđenja rekao je da nikoga nije želio ubiti, a pogotovo ne iz koristoljublja, kako njegove postupke karakterizira optužnica Državnog odvjetništva.

U pljački je odnio 320.000 kuna, a svega nekoliko dana nakon krvavog razbojstva policija mu je ušla u trag te je u klijeti kojom se povremeno koristio pronašla oko 180.000 kuna ukradenih iz Fine.

I.K.
Foto: Dnevnik.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara