DRNIŠ: predstavila se udruga "HALO ZA POMOĆ"

Splitska udruga "Halo za pomoć" danas je Drnišanima predstavila svoj Socijalni dojavni sustav istoga naziva, putem kojeg telefonom nadziru i pomažu samačkim starijim i invalidnim osobama. L

Riječ je o neprofitnom i socijalnom programu koji se uspješno provodi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a danas je predstavljen drniškim socijalnim i zdravstvenim ustanovama.

Voditeljica programa i Udruge "Halo za pomoć" iz Splita Perica Vučemilović o programu je govorila predstavnicima drniškog Centra za socijalni rad, Gradskog društva Crvenog križa, Patronažne službe Doma zdravlja i udruga koje se u Drnišu skrbe za starije osobe. Kazala je kako se od njih očekuje pomoć u provedbi projekta kojim se ponajprije želi povećati kvaliteta života starijih osoba i sigurnost da u nekoj nevolji neće ostati sami i nemoćni. Program se financira isključivo donacijama, a korisnici su starije i invalidne osobe koje žive same u stanju fizičke i socijalne nesigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program "Halo za pomoć" na drniškom i kninskom području ostvarit će se zahvaljujući darovnici američke dobrotvorne udruge CRS-a, a bit će dodijeljeno 30 uređaja koji se korisnicima daju besplatno.

Moguće korisnike će, kako je dogovoreno, popisati socijalne i patronažne službe koje najbolje poznaju stanje na terenu. Korisnik dobiva na uporabu dojavni uređaj spojen na kućni telefon, a uz uređaj se dobije i alarmno puce koje je potrebno stalno nositi na ruci ili oko vrata preko kojega se bežično poziva pomoć u dojavni centar. Dežurni operater u centru u razgovoru s korisnikom odmah organizira pomoć, bilo da je riječ o pozivu hitne pomoći, policije, vatrogasaca ili rodbine, kazala je Perica Vučemilović.

(Hina) xavuk ydm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara