Drniš: Preminuo lovac koji je nagazio na minu

DVADESETOSMOGODIŠNJI mladić iz mjesta Gradac u okolici Drniša, koji je danas oko 11 sati tijekom lova na brdu Ilova glava nagazio na minu, teško se ozlijedivši, preminuo je oko 14,30 sati na mjestu nesreće, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Budući da je riječ o planinskoj goleti, unesrećenom lovcu nije mogla pružiti pomoć ekipa hitne službe Doma zdravlja Drniš, koja je dio puta prešla džipom te pješice.

U pomoć je pozvan i helikopter Hrvatske vojske, ali zbog nepristupačnog terena nije se mogao prizemljiti niti spustiti spasioca.

Liječnička ekipa, brat stradalog, koji je mobilnim telefonom i pozvao liječničku ekipu, i policijski pirotehničari uspjeli su se s mrtvim tijelom oko 16.10 sati spustiti u podnožje brda i tako izići iz miniranog područja, izvijestila je glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Rosanda Truta.

Tijelo 28-godišnjaka bit će prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nesreća se dogodila na vrhu Svilaje, na području zvanom Ivova Glava. Riječ je o državnom lovištu kojim gospodari lovačka udruga "Skol" općine Ružić.

Kako se doznaje od načelnika općine Ružić Josipa Milakovića, to područje na vrhu planine Svilaja iznad sela Mirlović Polje bilo je važna točka obrane tijekom Domovinskog rata i do sada nije sustavno razminirano.

Ovo je prvi smrtni slučaj od mina zabilježen na području općine Ružić, gdje je još veliki dio pod minama, osobito na području Petrova polja i planine Svilaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara