Drniški crnac iz Knjazove Mjenjačnice izboden nožem

POLICIJA istražuje okolnosti koje su dovele do sinoćnjeg ranjavanja 31-godišnjeg državljanina Mozambika koji je već duže vrijeme legalno nastanjen u Drnišu, priopćila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

On je sinoć oko 19,30 sati u vidno alkoholiziranom stanju zatražio liječničku pomoć u drniškom Domu zdravlja te je tom prilikom utvrđene da ima dvije ubodne rane u predjelu trbuha. Nakon pružene liječničke pomoći prevezen je u šibensku Opću bolnicu, gdje su mu utvrđene lakše ozljede s mogućnošću prekvalifikacije u teže, zbog čega je zadržan na bolničkom liječenju, priopćila je PU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 31-godišnjem Philimonu Zandameli, koji je 2001. godine, zajedno sa skupinom od 15 pirotehničara, došao iz Mozambika raditi na razminiranju miljevačkog područja. U Drnišu se zatim oženio i stalno nastanio, otac je dviju djevojčica.

Philimona Zandamelu, Filipa, kako ga zovu Drnišani, šira hrvatska javnost upoznala je nakon gostovanja u televizijskoj emisiji "Mjenjačnica" Roberta Knjaza kada je ulogu pastira sa Svilaje, gdje je neko vrijeme radio čuvajući stada, zamijenio s atletičarkom Brankom Vlašić.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara