Drnovšek i Rupel o Trajkovskom

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek izjavio je danas, tijekom boravka u Finskoj, da je šokiran viješću o smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog koji je danas poginuo u padu zrakoplova u BiH.

"Bio je prijatelj Slovenije i osobno sam ga cijenio", rekao je Drnovšek kojega je vijest zatekla u Helsinkiju tijekom službenog posjeta Finskoj. Dodao je da je uloga Trajkovskog bila posebno vidljiva u vrijeme kad je Makedonija prije tri godina bila "na rubu građanskog rata", kad je "izuzetno hrabar" nastup Trajkovskog pomogao da se nađe rješenje za opasnu krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je velik gubitak za Makedoniju i sve nas koji smo ga dobro poznavali i s njim surađivali", rekao je Drnovšek, dodavši da je Trajkovski uskoro trebao doći u posjet Sloveniji.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, koji prati Drnovšeka prilikom njegova posjeta Finskoj, rekao je da je makedonski predsjednik bio "najjači element stabilnosti" u toj državi jer je među ostalim pozitivno utjecao na odnose Makedonaca i Albanaca.

"Bio je osoba koju će biti teško zamijeniti", rekao je Rupel, dodavši da će Slovenija i dalje Makedoniji pružati potporu i pomoć pri ulasku u EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara