Drnovšek: Slovenija ima povijesno pravo na izlaz na otvoreno more

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek u ponedjeljak je, nakon razgovora s članovima Predsjedništva BiH koji su doputovali u dvodnevni posjet Ljubljani, rekao da je s njima razgovarao i o hrvatsko-slovenskim odnosima te da Slovenija ima pravo na otvoreno more.


"Protivimo se jednostranim aktima, a spor oko proglašenja isključive ekonomske zone (EEZ) treba riješiti sukladno s pravilima europskog dijaloga. Stajalište Slovenije je jasno - imamo povijesno pravo na izlaz na otvoreno more", izjavio je Drnovšek na konferenciji za novinare nakon susreta s Draganom Čovićem, Borislavom Paravcom i Sulejmanom Tihićem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razgovorima je, kako je potvrđeno, bilo najviše riječi o međusobnim odnosima Slovenije i BiH. Drnovšek je izjavio da podržava približavanje BiH Europskoj uniji, te da predlaže ubrzanje "sukcesijskog procesa", dio kojega je i pitanje štediša Ljubljanske banke Sarajevo, o čemu je bilo riječi prilikom razgovora članova Predsjedništva BiH s njihovim domaćinom.

Predsjednik Predsjedništva BIH Dragan Čović rekao je da je Slovenija partnerska i prijateljska država i izrazio očekivanje da će se to nastaviti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara