Drnovšek u Bugarskoj o stanju u regiji

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek, koji boravi u višednevnom posjetu Bugarskoj, izjavio je u utorak da Slovenija i Bugarska imaju važnu ulogu u uspostavi regionalne stabilnosti na Balkanu.

"Naše dvije države graniče s državama nekadašnje Jugoslavije i predstavljaju važan element stabilnosti u jugoistočnoj Europi", rekao je Drnovšek u utorak na konferenciji za novinare nakon susreta s bugarskim predsjednikom Georgijem Paravanovim, dodajući da na tom prostoru "još uvijek postoji stanovita nestabilnost", te da će se Bugarska i Slovenija truditi postići trajnu stabilnost tih država i njihovo postupno uključenje u Europsku uniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi slovenska agencija STA, koja se poziva na priopćenje slovenskog predsjednika, Drnovšek i Paravanov većinu su razgovora posvetili integracijskim procesima u Europi, te izrazili spremnost za jačanje i sada intenzivnog političkog i kulturnog dijaloga.

Slovenska je strana iznijela i svoju spremnost da pomogne Bugarskoj svojim iskustvima u pregovorima s Europskom unijom i predložila kulturnu suradnju u okviru tzv. "slavenskog foruma". Drnovšeka je primio i patrijarh Bugarske pravoslavne crkve (BPC) Maksim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara