Drnovšek u poslanici upozorio na globalizaciju i socijalu

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek u svojoj je novogodišnjoj poslanici zahvalio biračima na povjerenju koje su mu pokazali na nedavnim izborima, te naglasio da će svojim političkim i životnim iskustvom djelovati na amortiziranju negativnih učinaka globalizacije i socijalnog raslojavanja.

´Imam ugodnu dužnost da svakom od vas čestitam i nazdravim, te se zahvalim za povjerenje koje će mi biti velika podrška u izvršavanju mojih zahtjevnih dužnosti i obveza. S njima ću se suočiti svim svojim znanjem i iskustvom, ali i čvrstom sviješću da zajedničkim odlukama stvaramo našu stvarnost i budućnost. Zalagat ću se za ozračje u kojemu će doći do izražaja sposobnosti cijelog društva i svakog pojedinca, pri čemu nije važno samo što veće materijalno blagostanje nego i poštivanje moralnih vrijednosti´, naveo je u svojoj novogodišnjoj poslanici Drnovšek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da će se u svom strateškom djelovanju ubuduće najviše posvetiti sveprisutnim učincima globalizacije kao najvećem modernom izazovu.

´Globalizacija je zahvatila svjetsku politiku i ekonomiju, ali ulazi i u naše domove i međusobne odnose. Nećemo i ne želimo da nas njezini negativni učinci pretjerano pogode, pa se zato na njezine izazove moramo reagirati aktivno i promišljeno. Samo ćemo na taj način neke neugodnije efekte globalizacije moći kontrolirati, te izbjeći neke lomove koje ona izaziva u društvu. A u slučajevima kad do takvih negativnih posljedica dođe, jedna od glavnih briga državne vlasti mora biti njihovo ublažavanje. Upravo naglašena osjetljivost za socijalne nedaće i probleme morala bi postati temeljnom karakteristikom slovenske države´, ocijenio je u novogodišnjoj poslanici Janez Drnovšek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara