Dropulić i Buličić: Ifrastrukturu za splitski POS plaća grad

NA DANAŠNJEM sastanku ministrice graditeljstva Marine Matulović-Dropulić i splitskog gradonačelnika Miroslava Buličića dogovoreno je da se gradnja POS-ovih stanova na Brodarici nastavi po zakonskim odredbama, tako da grad plati infrastrukturu.

Nakon sastanka zatvorena za javnost ministrica je novinarima izjavila da prijepora više nema jer je postignut dogovor s Gradskim poglavarstvom o poštivanju svih zakonskih odredaba o POS-u.

Glavni je prijepor nastao zbog nezakonita predugovora naslijeđena od bivše Vlade, na kojem je grad ustrajao, a mi ga, naravno, nismo mogli prihvatiti, rekla je ministrica Matulović-Dropulić. Objasnila je da su poglavari grada Splita inzistirali na predugovoru jer po njegovim odredbama nisu morali platiti gradnju infrastrukture, što je suprotno Zakonu o POS-u jer u njemu piše da lokalna samouprava financira infrastrukturu.

Predugovor koji su sastavili grad Split, "Dal-koning, APN (Agencija za promet i posredovanje nekretninama) te Ministarstvo obnove i graditeljstva sada je prošlost i napokon su u gradu shvatili da se Zakon mora poštivati i da smo bili u pravu, istaknula je je ministrica. Grad će sada s APN-om sklopiti ugovor o izgradnji komunalne infrastrukture koju će u cijelosti platiti grad, izjavila je ministrica, dodavši kako još treba sklopiti nov ugovor s "Dal-koningom" jer je nositelj gradnje POS-ovih stanova APN, a ne ta tvrtka koja je samo izvođač, kazala je, uz ostalo ministrica, nakon današnjeg sastanka u Poglavarstvu.

Gradonačelnik Miroslav Buličić je izjavio kako bi "volio da je predugovor ostao na snazi, ali da je, na žalost, Ministarstvo ustrajalo pa smo morali prihvatiti da grad plati komunalnu infrastrukturu za stanove POS-a na Brodarici".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara