Drugi lošinjski dani bioetike od 16. do 18. lipnja

MEĐUNARODNA znanstvenokulturna manifestacija, Lošinjski dani bioetike, drugi po redu, održat će se od 16. do 18. lipnja u Malom Lošinju, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Lošinjske dane bioetike organizira Hrvatsko filozofsko društvo, Hrvatsko bioetičko društvo i Grad Mali Lošinj.

U sklopu manifestacije održat će se dvodnevni međunarodni simpozij "Bioetika i nova epoha" (16. i 17. lipnja) te okrugli stol "Bioetika i novinarstvo" (18. lipnja).

Na simpoziju će sudjelovati šezdesetak filozofa, sociologa, teologa, liječnika iz 14 zemalja, od Albanije i Bugarske do Japana i Tajvana, najavio je Hrvoje Jurić, glavni tajnik manifestacije.

Teme simpozija bit će, među ostalim, pojam života, ljudska prava, prava životinja i prirode, odnos pacijenta i liječnika, pobačaj, transplantacija organa, genetika, kloniranje, eutanazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebnost skupa je u posebnosti same bioetike, koja uvažava religijska i svjetonazorska gledišta, rekao je Ante Čović, supredsjedatelj Organizacijskog odbora.

Po njegovim riječima, Lošinjski dani bioetike nisu klasični znanstveni skup jer "duh nove epohe" kroz tu manifestaciju dolazi do "hrvatskog duhovnog i kulturnog prostora".

Čović je istaknuo važnost okruglog stola "Bioetika i novinarstvo", s ozbirom da "mediji nisu samo prijenosnici bioetičkih poruka, već sudjeluju u njihovu stvaranju".

Za sudionike "Lošinjskih dana bioetike" priređeno je i nekoliko kulturno-umjetničkih događaja, promocija knjige profesora Elvija Baccarinija o bioetici, posjeti izložbama i kazalištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara