društvo "potrošač": izaberimo najposlovnijeg i najneposlovnijeg trgovca

Društvo "Potrošač" pozvalo je danas potrošače da na njegovoj webstranici izaberu najposlovnijeg i najneposlovnijeg trgovca.

Izbor potrošačkog "naj plus" i "naj minus" otvoren je na web-portalu www.potrosac.org do 14. ožujka iduće godine, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka, u prigodi obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, priopćeno je iz te udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon što smo konačno dobili svoj zakon, došlo je vrijeme da kažemo tko je od proizvođača, trgovaca i davatelja usluga tijekom 'potrošačke godine', koja završava 15. ožujka, bio najposlovniji, najsusretljiviji i najkulturniji, a tko najneposlovniji, nesusretljiv i bahat, te tko je kršio zakon, dobre poslovne običaje i temeljna prava potrošača", kaže se u priopćenju.

Trgovac je "svaka osoba koja nudi ili sklapa pravne poslove, odnosno nastupa na tržištu u okviru svojega zanimanja ili djelatnosti", pa su to, primjerice, HT, HEP, Ina, Konzum, Metro, Getro, Pevec i ostali robni lanci, sve ovlaštene auto-kuće, prijevoznici, obrtnici, liječnici, stomatolozi, banke, odvjetnici itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara