Država ne plaća račune: Pankretićevo ministarstvo duguje 9.960,44 kune za struju

Tekst: Z.J.
Foto: Vlado Kos / Cropix

HEP je pokrenuo ovršni postupak protiv Republike Hrvatske jer Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, kojem je sada na čelu potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, nije platilo račune za struju Elektri Križ. Država duguje državi 9.960,44 kune, što je suma neplaćenih računa od 11. studenoga 2007. do 11. srpnja 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da država nije platila dugove ni nakon opomena, HEP je dug odlučio podmiriti ovrhom. Prema pisanju Večernjeg lista, početkom lipnja 2009. godine javni bilježnik u Čazmi donio je odluku o ovrsi, a država se na tu odluku žalila. U žalbi je država navela da su svi dugovi plaćeni, a da je na neplaćene račune nastupila zastara, na što je HEP odgovorio da se zastara od godinu dana na neplaćene račune odnosi na kućanstva, a ne na struju koja se isporučuje za poduzetništvo, i da je tada zastara tri godine. Općinski sud u Zagrebu lani je u listopadu stavio izvan snage rješenje o ovrsi te se spor nastavlja poput svake druge parnice.

Ipak, unatoč tome što država tvrdi suprotno, u spisu nema dokaza da je Ministarstvo podmirilo račune za struju pa se predviđa da će sutkinja presuditi državi da plati nepodmirene račune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara