Državljani SiCG provocirali slikom Draže Mihailovića

Državljani SiCG provocirali slikom Draže Mihailovića

TROJICA državljana SiCG noseći sliku četničkog vojvode Draže Mihailovića ismijavanjem pada Vukovara pokušali su isprovocirati građane koji su se jučer oko 14,30 sati našli u centru Zagreba.

Pozivajući se na kazivanja očevidaca koji vidjeli spomenutu trojku, Večernji list piše da su se neimenovani građani SiCG s slikom četničkog vojvode fotografirali ispred spomenika banu Josipu Jelačiću. Srpski državljani, kako tvrde očevidci, vrijeđali su nacionalne osjećaje Hrvata i ismijavali pad Vukovara.

Privedeni mladić i dvije djevojke u Zagreb su došli iz Beograda s 30-tak studenta na izložbu "Dora Maar i Picasso", a na putu do Klovićevih dvora izdvojili su se iz skupine.

Nakon toga djevojke su fotografirale mladića koji je pred spomenikom bana Jelačića pozirao s fotografijom (formata A4) poznatoga osuđenog srpskog ratnog zločinca iz Drugog Svjetskog rata, Draže Mihailovića.

Glasnogovornica PU zagrebačke napomenula je kako su pojedini građani, kada su to vidjeli, negodovali, a u jednom trenutku jedna nepoznata osoba počela se naguravati sa studentima, no nije bilo ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potom su građani slučaj prijavili policiji, a policija je privela troje srpskih studenata koji su imali Mihailovićevu sliku.

Troje studenta arhitekture, muškarac star 25 i djevojke 24 godine saslušani su u policijskoj postaji uz prisutnost, predstavnika konzulata Republike Srbije i Crne Gore (SCiG), a na njihovo traženje o tome je obaviješteno i Veleposlanstvo SCiG.

Srpski studenti bi u policijskim prostorijama trebali biti zadržani do nedjelje ujutro, kad će ih policija prepratiti sucu za prekršaje, rekla je glasnogovornica Vulama.

Po Zakonu o prekršajima može im biti izrečena novčana kazna, kazna prekršajnog zatvora ili zaštitna mjera izgona iz Republike Hrvatske, dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara