državni centar za obavješćivanje o požarima

Požar na obroncima Učke još nije pod nadzorom, a jak južni vjetar otežava gašenje, pa se požar proširio i na primorskogoransku stranu preko vrha Učke i prema unutrašnjosti Istre, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje. L

Na terenu je oko 200 gasitelja, a kasno popodne u pomoć je upućeno još 80 vatrogasaca.

Državni centar također navodi da je u 11,39 sati dojavljeno o požaru u općini Svetvinčent kod mjesta Čaburići i Cukrići. Zbog nepristupačnog terena i vjetra požar je poprimio veće razmjere. Vatrogascima u gašenju pomaže jedan zrakoplov kanader. Do sada je zahvaćena površina od 35 ha i požar je pred lokalizacijom.

Tijekom jutra na otoku Hvaru pojavio se dim na požarištu sedam kilometara zapadno od mjesta Sučuraj, i to na zapadnom rubu požarišta na predjelu Rogovišće i Borovik. Na požarištu rade DVD Sučuraj, DVD Varaždin i djelatnici Hrvatskih šuma.

Na drugom požarištu na otoku Hvaru, sjeverozapadno od mjesta Brusje, između uvala Stiniva i Lozna do mjesta V. Grablje, došlo je do pojave otvorene vatre. Vatra se pojavila na sjeveroistočnom rubu, južno od uvale Sv. Ante, na nepristupačnom terenu. Na ostalim požarištima na Hvaru nije došlo do pojave vatre ili dima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas oko podneva izbio je šumski požar u mjestu Plano, na trogirskom području. Požar je lokaliziran u 13,30 sati, a potpuno ugašen u 14 sati. Izgorjela je površina od jednog hektara obrasla travom, makijom i s nešto maslina.

Danas oko podneva primijećen je šumski požar na sjevernim padinama Biokova između Imotskog. Vatra na velikoj nadmorskoj visini, oko 1600 metara, pa je gasiteljima iz Imotskog gašenje vrlo otežano.

Jutros je buknuo požar i na lokaciji Matakov brig u blizini mjesta Rtina Miočići, uz cestu od Ražanca prema otoku Pagu. Gorjela je borova šuma u blizini naselja. U gašenju je od 11 sati pomagao i jedan zrakoplov kanader, a požar je ugašen u 13,30 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara borove šume i niskog raslinja.

Na lokaciji Kozala, na riječkom području, oko 12,15 sati zapalila se trava na površini od tri hektara, a požar je zahvatio drvenu baraku veličine 10 puta 20 metara. Riječki vatrogasci požar su ugasili oko 16,30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara