Državni centar za obavješćivanje: Požari na Korčuli, kod Nina i u Splitu

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je danas o tri požara koja su jučer i noćas izbila na Korčuli, kod Nina i u Splitu.

Jučer oko 15,20 sati izbio je požar oko dva kilometra jugoistočno od mjesta Čara na otoku Korčuli. Vatra je zahvatila borovu šumu i makiju na teže pristupačnom terenu, a ukupno opožarena površina velika je približno dva hektara.

Požar je lokaliziran oko 21 sat, djelovanjem vatrogasaca DVD Korčula i Smokvica te mještana Čare, ukupno 28 gasitelja i pet vozila. Tijekom noći dežuralo se zbog vjetra, a jutros je počela sanacija požarišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jučer u 13,55 sati JVP Zadar primila je dojavu o požaru kod mjesta Žmirići kod Nina koji je zahvatio makiju, nisko raslinje i borovu šumu na površini od dva hektara.

Požar je ugašen u 14,40 sati djelovanjem JVP Zadar s 15 vatrogasaca i šest vozila, te uz pomoć jednog kanadera.

Noćas u 1,55 sati JVP Split primila je dojavu o požaru na jahti u ACY marini kraj hotela "Marjan" u Splitu. U požaru je izgorjela i potonula dvotrupna jahta (katamaran) duga 12 metara, a dvije susjedne su oštećene.

Požar je ugašen u 3,06 sati, uzrok se još utvrđuje, a materijalna šteta je velika. Gasilo je deset vatrogasaca sa četiri vozila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara