Državni vatrogasni centar o požarima

POŽAR koji je poslije 17 sati izbio na širem području mjesta Donja Perjasica kod Duge Rese opožario je oko 600 hektara trave i šikare, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Od 19 sati požar nadzire 40 vatrogasaca iz Karlovca, Duge Rese, Belajskih Poljica, Generalskog Stola, Tuškana, Jelse, Mahična i Siča.

Na području Janje Gore kod Plaškog tijekom poslijepodneva u požaru su izgorjele dvije napuštene kuće i tri stara gospodarska objekta, te oko 900 hektara trave, a požar nadzire 30 gasitelja iz Josipdola i Ogulina.

U Šibensko-kninskoj županiji na Dinari kod Brezovca na predjelu Dolac izbio je požar niskog raslinja na teško pristupačnom terenu. Na požarištu se nalaze vatrogasci iz Knina, a u pomoć im dolaze dva protupožarna zrakoplova "canadaira", priopćeno je iz Centra.

Požar niskog raslinja na otoku Cresu na području Punta Križa kod mjesta Osor nastao iza 16 sati, u 18,30 sati stavljen je pod nadzor gasitelja. Na mjestu požara nalaze se vatrogasci iz Cresa, Krka i mještani, a u njegovu gašenju od 17,20 do 18,20 sati sudjelovao je i protupožarni zrakoplov "canadair". Prema podacima Centra opožareno je 15 hektara niskog raslinja i šume na teško pristupačnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Utvrđeno je da je taj požar namjerno izazvan, a počinitelj je uhićen i predan policiji, navode u Državnom vatrogasnom operativnom centru MUP-a.

U rano poslijepodne između Poreča i Pazina, južno od mjesta Baderne požar je zahvatio nisko raslinje i bjelogoricu. Vatrogasci iz Pazina, Višnjana i Poreča, djelatnici Hrvatskih šuma i mještani, ukupno 60 gasitelja sa osam vozila uspjeli su ga u 17,50 sati lokalizirati. Opožarena površina iznosi sedam hektara.

Požar koji se jučer proširio iz Federacije Bosne i Hercegovine ponovno se proširio na područje između mjesta Kučetine i Bilići koji su oko dva kilometra istočno od Vrgorca u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Procjenjuje se da je izgorjelo oko 200 hektara niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Gasitelji na mjestu požara sprječavaju širenje požara u čemu im pomažu dva izviđačko-navalna zrakoplova "air tractora", priopćeno je večeras iz Državnog vatrogasnog operativnog centra MUP-a.

(Hina) sdju/pp dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara