Državno odvjetništvo ispituje slučaj pacijenta koji je u bolnici ostao bez peta i prstiju

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

NESRETNI Damir Bikić, kojemu su nakon prometne nesreće i razvoja sepse u KBC Rijeka morali odrezati nožne prste i pete te je izgubio vid, nalazi se na odjelu intenzivne njege, a po riječima ravnatelja riječke bolnice Hermana Hallera više nije u životnoj opasnosti te mu se zdravstveno stanje popravlja.

> Stradao u prometnoj nesreći pa u riječkoj bolnici ostao bez očiju, peta i prstiju

Županijsko državno odvjetništvo od Ministarstva zdravstva i KBC Rijeka je zatražilo izvješća i očitovanja svih koji su sudjelovali u Bikićevom liječenju, a i policija je počela provoditi svoje izvide, nakon čega će se odlučiti da li će biti podignuta optužnica, piše Večernji list.

Zaležajne rane mogu pokazati kako se radi o lošoj bolničkoj njegi

Bikićeva majka je rekla kako se svakoga dana moli za zdravlje svoga sina. "Ostala sam bez supruga prije tri godine, imam samo Damira i sestru mu, a i ona je kod njega u Rijeci", rekla je Blaženka Bikić te dodala kako se uzda u Boga da će sinu biti bolje, piše Jutarnji list.

Budući da se spominje liječnička pogreška i bakterija MRSA koja je navodno uništila zdravlje Damira Bikića, za ovaj slučaj se zainteresirao i odvjetnik Josip Mađarić koji već vodi dva slična slučaja. "Kada su u pitanju slučajevi bolničkih infekcija, bolnica mora dokazati da se pridržavala svih uvjeta koji su zakonom propisani kako bi se zaraza izbjegla", rekao je Mađarić te dodao kako ne može govoriti o konkretnom slučaju, ali da bi pojava zaležajnih rana kod Bikića mogla nagovijestiti da njega u bolnici nije bila propisno provedena, piše Večernji list.

Liječnička komora, Ministarstvo zdravstva i unutarnja kontrola trebale bi provesti istragu

Ravnatelj KBC-a Herman Haller potvrdio je kako bolnica provodi unutarnju kontrolu, a zatražili su i provođenje izvanrednog stručnog nadzora Ministarstva zdravstva i Liječničke komore. Podsjetimo, Damir Bikić je 17. srpnja sudjelovao u prometnoj nesreći nakon koje je sa teškim ozljedama prevezen u KBC Rijeka.

Navodno je njegove probleme izazvala nebriga, nestručnost i nedovoljna higijena u bolnici zbog čega mu se u plućima stvorilo pet centimetara gnoja i krvi, a razvila se i sepsa. Zbog svega toga Bikiću su liječnici morali odrezati prste, pete, a odstranjeno mu je i jedno oko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara