Državno odvjetništvo odbacilo prijave Brune Orešara protiv sindikalista Jadrankamena i Uzora

Foto: Seebiz.eu

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznene prijave koje je zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina protiv sindikalista Uzora i Jadrankamena podnio vlasnik firmi Bruno Orešar.

Orešar se požalio kako su mu se obraćali mnogobrojni poslovni partneri i prijatelji zbog navoda sindikalista Ljiljane Šućur i Tonča Drpića o izvlačenju novca iz njegovih tvrtki. Posebno ga je pogodilo što su kazali da je robovlasnički sistem bio bolji nego njegovo upravljanje Uzorom i Jadrantekstilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačenje novca

Prijave su odbačene jer Državno odvjetništvo nije našlo obilježja kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina u postupanju prijavljenih sindikalista. Nisu našli ni da bi počinili neko drugo kazneno djelo za koje se pogon poduzima po službenoj dužnosti.

Orešarove prijave su možda odbačene, no po prijavama radnika Uzora i Jadrankamena o izvlačenju novca, Državno odvjetništvo radi punom parom. Tonči Drpić smatra da je iz Jadrankamena Orešar izvukao milijardu kuna, dok se šteta u Uzoru cijeni na nekih šest milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara