DRŽAVNO TUŽITELJSTVO BiH VODI ISTRAGU O PADU MAKEDONSKOG ZRAKOPLOVA

Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je u subotu kako je u 12 sati završen očevid na mjestu udesa zrakoplova u kojemu je poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski te još osam osoba.

U priopćenju dostavljenom Hini u Sarajevu, federalni MUP pojašnjava kako je očevid vodio tužitelj Državnog tužiteljstva te da će to tijelo dalje informirati javnost o tijeku istrage i njezinim rezultatima.

Tijela predsjednika Trajkovskog, njegove pratnje te dva člana posade su sa lokaliteta Matića gradine - Rotimlja kod Stoca u istočnoj Hercegovini, gdje se u četvrtak ujutro i srušio zrakoplov makedonske vlade prevezena u mrtvačnicu u Mostaru, gdje se obavlja sudskomedicinsko vještačenje.

Prema preliminarnim nalazima mješovitog tima sudskomedicinskih eksperata iz Bosne i Hercegovine i Makedonije svi putnici koji su se nalazi u zrakoplovu poginuli su odmah pri njegovu padu.

Federalni MUP ističe kako se time odbacuju kao potpuno neutemeljene špekulacije po kojima je bilo preživjelih i nakon pada letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sarajevski "Dnevni avaz" na naslovnoj je stranici u subotu objavio kako je predsjednik Trajkovski navodno bio živ kratko vrijeme nakon nesreće.

Ne navodeći izvor takve informacije, ovaj list je ustvrdio kako je Trajkovski pronađen u položaju u kojemu se držao za granu pa se pretpostavlja kako je pokušavao izaći iz olupine zrakoplova.

Sudski vještak Hamza Žujo potvrdio je za list kako je jedino tijelo pokojnog makedonskog predsjednika bilo djelomice pougljenjeno dok su sva ostala potpuno izgorjela u vatri koja je izbila nakon što se letjelica srušila.

MUP Federacije BiH potvrdio je kako su ostaci zrakoplova s mjesta udesa vojnim vozilima transportirani u zračnu luku Ortiješ kod Mostara gdje će se obaviti potrebna tehnička ispitivanja i vještačenja.

(Hina) xrm ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara