DS PREDLAŽE NOVE PREGOVORE O FORMIRANJU VLADE SRBIJE

Demokratska stranka inicirat će nove pregovore o formiranju vlade Srbije, koji bi mogli početi od ponedjeljka, izjavio je u subotu potpredsjednik te stranke Zoran Živković agenciji Srna, a prenosi Radio B92.

Predsjednik G17 plus Miroljub Labus izjavio je u subotu da Skupština Srbije mora biti konstituirana u najkraćem roku, uz podršku Demokratske stranke ili bez nje: "Ovo je prijelomni trenutak i za pregovore i za građane Srbije. Građani su bijesni zbog nesposobnosti vlasti i uplašeni za svoju budućnost", kazao je Labus agenciji Beta, dodajući da je "vrijeme za nadmudrivanje isteklo".

Stranke tzv. demokratskog bloka - Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice, G17 Plus i koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića - za neuspjeh nastavka konstituiranja Skupštine Srbije u petak su optužile Demokratsku stranku, čiji predstavnici nisu potpisali sporazum po kojemu bi u parlamentu za predsjednika bio izabran predstavnik DSS-a, koji bi -na dan formiranja nove vlade - podnio ostavku, te bi ga zamijenio predstavnik DS-a. Stav demokrata je, naime, da stranke demokratskog bloka podjelu funkcija i sastav nove većinske vlade, kao i njezin program, moraju dogovoriti "u paketu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Srbije u petak je odgođen na neodređeno vrijeme.

(Hina) tta sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara