Dubrovačka gradonačelnica Šuica: Nisam u sukobu interesa

DUBROVAČKA gradonačelnica Dubravka Šuica danas je odlučno odbacila navode da je u sukobu interesa i ustvrdila da gradski SDP tom optužbom na njezin račun želi diskreditirati gradsku vlast uoči lokalnih izbora.

Šuica je sazvala konferenciju za novinare u povodu prijave da je u sukobu interesa koju je gradska organizacija SDP-a protiv nje podnijela saborskom Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. U SDP-u tvrde da je Šuica "iskoristila svoju političku funkciju u ishođenju građevne dozvole za izgradnju svoga privatnog stambenog objekta protivno pozitivnim zakonskim propisima" i time onemogućila susjeda da nadogradi obiteljsku kuću.

Šuica je navode SDP-a ocijenila kao "drzak napad i niske udarce", kojima je cilj diskreditirati sadašnju gradsku vlast s HDZ-om na čelu prije početka predizborne kampanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na primjedbe u vezi s gradnjom svoje kuće, rekla je da joj je građevna dozvola izdana 1997. kad još nije bila dužnosnik i da joj nikad nije upućen prigovor niti je pokrenut postupak za nadzor.

Cijelom pričom želi se umanjiti nedavna afera o očitu sukobu interesa među članovima SDP-a, zaključila je gradonačelnica.

Riječ je o tvrtki "Montalingu" u vlasništvu sina dubrovačko- neretvanskog župana Ivana Šprlje (SDP). Nedavno je objavljeno da joj je dodijeljen subvencionirani zajam iz programa "Poduzetnik IV", nakon čega je tvrtka odbila kredit.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara