Dubrovački policajac bez razloga napao i ozlijedio uličnog prodavača novina?

NAOČIGLED Dubrovčana i dubrovačkih turista 35-godišnji policajac Nikša Šutalo u subotu ujutro oko 9 sati je fizički nasrnuo, pa i ozlijedio uličnog prodavača novina 42-godišnjeg Nenada Jovanova, javlja Slobodna Dalmacija.

Do incidenta je došlo nakon što je Šutalo na motociklu pristupio kolporteru koji je ispred robne kuće "Minečeta" prodavao tiskovine. "Rekao mi je da kršim zakon jer da ne smijem tu prodavati. Kad je zatražio osobnu iskaznicu odgovorio sam da moram prodavati da bih preživio i pomogao teško bolesnom ocu, ali on je uzvratio da je kazna 300 kuna", kazao je Jovanov. Kako je tada Jovanovu "pao mrak na oči" tako je istrgnuo svoje dokumente, pa je Šutalo kolportera nasilno oborio na tlo, te mu je ruke vezao lisičinama "ka da sam mafijaš".

"Skoro sam izgubio svijest od udarca glavom o nogostup, što mu nije bilo dosta jer je pozvao pomoć i s još dva policajca me odveo u postaju", naveo je Jovanov. U policiji je proveo dva sata, gdje je nad njim provedena kriminalistička obrada. po završetku policijske "torture" kažnjeno je prijavljen zbog "sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti".

Jovanov priča jednu priču, a policija sasvim suprotnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za sada neslužbena policijska priča o cijelom događaju bitno se razlikuje od viđenja samog Jovanova. Tako se navodi da je Jovanov "neuspjevši istrgnuti iskaznicu, prišao policajcu s leđa i udario ga šakom u ruku, zbog čega je on morao primijeniti silu i sredstva za vezivanje". U ovakve priče Dubrovčani jednostavno ne vjeruju jer "Jovanov ne bi ni mrava zgazio".

Zanimljivo je da je policajac među svojim kolegama poznat po čestim premještajima unutar PU dubrovačko-neretvanske, kao i po izazivanju teške prometne nesreće u kojoj je stradalo nekoliko osoba.

Policajac Šutalo među kolegama već otprije poznat po izgredima

Osim toga, nedavno je izazvao ispad i to izvan službe, a tada je s kamenom u ruci trčao prema osobnom vozilu stranih registracija. Kako je automobil uspješno sustigao, tako je kamenom udario po haubi, što je izazivalo bijes dvojice mladića, koji su se nalazili u vozilu. Šutalo se daje u bijeg, dok mladići od slučajnih prolaznika traže da posvjedoče o cijelom slučaju, pa i pozovu policiju na očevid. O cijelom izgredu postoji fotodokumentacija.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara