Dubrovačko poglavarstvo o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja stjepi butijeru

"POGLAVARSTVO grada Dubrovnika smatra licemjernom i politikantskom inicijativu vijećnika SDP-a, HSS-a i Libre u Gradskom vijeću da se izglasa nepovjerenje i razriješi dužnosti člana Poglavarstva Stjepu Butijera", kaže se u današnjem priopćenju dubrovačkog Poglavarstva.

Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja članu Poglavarstva Stjepi Butijeru podnijeli su vijećnici SDP-a, HSS-a i Libre na čelu s vijećnikom HSS-a Vidom Bogdanovićem na sjednici Gradskog vijeća 4. prosinca. Oni tvrde da je Butijer, koji je zadužen za prostorno uređenje, a vlasnik je i tvrtke Alfaplan, uključen u protuzakonite radnje na poslovima projektiranja, ishođenja građevinske dokumentacije i gradnje hotela Hilton, što, po njihovoj ocjeni, predstavlja ekstremni oblik sukoba interesa.

U priopćenju se, međutim, kaže da je lokacijska dozvola za izgradnju grand hotela Hilton-Imperijal u Dubrovniku izdana 1998. te da su sve dozvole davno postale pravomoćne.

Gradsko poglavarstvo smatra da je tvrtka Alfaplan, čiji je vlasnik Stjepo Butijer, dobila posao projektiranja tog prestižnog hotela 1997. godine, te da ni u kojem slučaju nije bilo, niti može biti sukoba interesa kada se zna da je Butijer postao članom Poglavarstva u studenom 2001. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butijer je u ovom slučaju samo projektant, a sve potrebne suglasnosti vezane uz izgradnju toga hotela donesene su 10. travnja 2001., kada je na vlasti u Dubrovniku bila koalicija HSS-a, LS-a i SDP-a na čelu s Vidom Bogdanovićem.

"Sve se to događalo u razdoblju od svibnja 1997. do srpnja 2001., kada je na čelu grada bio Vido Bogdanović te se postavlja pitanje zašto on, odnosno članovi tadašnje vladajuće koalicije u Dubrovniku, nisu reagirali onda kada su obnašali vlast, nego to čine nakon što je Bogdanović dospio u političku anonimnost, kamo su ga poslali ponajprije birači na prošlim lokalnim izborima, zatim na državnim izborima, a zatim i članovi vlastite stranke, odnosno HSS-a", stoji u današnjem priopćenju Poglavarstva grada Dubrovnika vezanom uz slučaj izgradnje hotela Hilton-Imperijal.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara