Dubrovčanin nakon ubojstva zadržan na Odjelu psihijatrije pod policijskim nadzorom

U UTORAK navečer u 19.32 u ulici Bana Josipa Jelačića, poznatijoj kao "Bourbon Street" nedaleko centra Dubrovnika ustrijeljen je 39-godišnji Antun Kalinić, otac troje djece.

Kalinića je ubio Ivica Limov (1960.), umirovljeni pripadnik specijalne policije koji je bolovao od PTSP-a, a koji je prije rata radio kao medicinski tehničar. Noćas je smješten u posebnu sobu na Odjelu psihijatrije koju nadzire policija.

Kalinić (1968.) je s društvom sjedio u kafiću, da bi oko 19.30 sati Limov ušao u isti i počeo galamiti. U jednom trenutku izvadio je pištolj iz kojeg je pucao najprije u zrak nakon čega je dva hica ispalio u Kalinića.

Kalinić je u pucnjavi bio teško ranjen. Kolima Hitne pomoći ubrzo je prevezen u dubrovačku Opću bolnicu gdje je preminuo u 20.15 sati. Dubrovačka policija navodi kako ubojstvu nije prethodio nikakav sukob u lokalu.

Limov je nakon pucnjave pobjegao prema ulici Pera Čingrije gdje je 5 minuta kasnije, u 19.37, uhićen i uz uporabu sredstava prisile odveden u Policijsku postaju Dubrovnik.

Glasnogovornik dubrovačke policije Ivan Kukrika sinoć nam nije mogao dati nikakve informacije o ubojstvu rekavši kako o nesretnom događaju tada još nije bila izviještena niti obitelj ubijenoga.

"Nažalost ne mogu vam ništa reći, očevid još traje. Tek sutra ujutro ćemo imati informaciju za medije. Obitelj još nije obaviještena i ovo što je maloprije izašlo na TV-u je katastrofa. Pa zar ljudi trebaju preko televizije doznati što se dogodilo?" - kazao je Kukrika referirajući se na vijesti emitirane na HRT-u oko 21.45.

Od kolega iz Dubrovačkog radija doznajemo kako se incident dogodio u kafiću "Roxy" koji je gotovo uvijek krcat gostima i koji redovito posjećuje ista klijentela. Naoružani napadač je upao u kafić i otvorio vatru, te je nakon toga pobjegao prema hotelu Bellevue gdje je ubrzo savladan i uhvaćen.

Šokirani Dubrovčani su nakon ubojstva bili potreseni i s nevjericom su promatrali očevid policije koji je trajao od 20.30 do 00.40 sati. Tijelo ubijenog Kalinića tijekom noći je prevezeno na Odjel patologije gdje je po nalogu istražnog suca izvršena obdukcija.

Limov je u 23.35 sati doveden u Opću bolnicu u Dubrovniku gdje je obavljen liječnički pregled, te mu je uzet uzorak krvi radi provođenja kontrole na prisutnost alkohola ili drugih opijata u njegovom organizmu.

U 00.50 sati određeno mu je zadržavanje na Odjelu psihijatrije gdje je smješten u posebnu prostoriju koja se nalazi pod policijskim nadzorom.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara