Dubrovnik Čermakovu "Tifonu" priznao 3,9 milijuna kuna ulaganja u "Labirint"

Poglavarstvo grada Dubrovnika na današnjoj je sjednice tvrtki "Tifon", obitelji generala Čermaka, priznalo ulaganje u obnovu ugostiteljskog prostora "Labirint" u iznosu od 3,9 milijuna kuna, dok je tvrtka tražila priznavanje 7,6 milijuna kuna. L

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica istaknula je kako su gradske službe utvrdile da Grad može priznati samo 3,9 milijuna kuna, od čega će 2,5 milijuna kuna biti "prebijeno" kroz neplaćene najamnine. Za preostali iznos od 1,4 milijuna kuna, koliko Grad još mora priznati tvrtki "Tifon", do podmirenja duga bit će prepolovljena mjesečna najamnina, koja trenutačno iznosi 63.000 kuna.

Poglavarstvo je donijelo i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izradu tehničke dokumentacije platoa Pile, za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 990.000 kuna. Ta odluka ujedno znači i realizaciju prve faze uređenja Pila - rubne zone povijesne dubrovačke cjeline gdje je predviđena izgradnja spomenika hrvatskim braniteljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Poglavarstva donijeli su i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izradu projektne dokumentacije za adaptaciju i dogradnju hotela "Stadion" u sklopu Gradskog bazena, što će stajati 1,3 mlijuna kuna.

(Hina) xkcik yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara