Dubrovnik: Poglavarstvo o rješavanju prostora dubrovačkih muzeja

POGLAVARSTVO grada Dubrovnika na današnjoj je sjednici zaključilo da Upravni odjel za gospodarenje nekretninama treba riješiti nedostatak prostora javne ustanove Dubrovački muzeji, u čije je prostorije 30. prosinca provaljeno.

Prilikom provale u radne prostore Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja od 197 predmeta staroegipatske zbirke ukradena su 122. Staroegipatska je zbirka početkom studenoga prošle godine prenesena u radne prostore Arheološkog muzeja kako bi se obavile pripreme za izložbu ´Egipatska zbirka Arheološkog muzeja´, koja je trebala biti otvorena u Kneževu dvoru tijekom siječnja ove godine, u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Dubrovačkih muzeja.

Gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da je stanje u Dubrovačkim muzejima, a posebno Arheološkom, već desetljećima vrlo loše u što su se članovi Poglavarstva i sami uvjerili prije nekoliko mjeseci kada su obišli prostore javne ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima ravnatelja Dubrovačkih muzeja Miše Đuraša, Arheološki muzej od svog osnutka nikad nije riješio pitanje prostora.

Stoga je i prihvaćen zaključak kojim se, rečeno je, što hitnije želi naći prostor koji bi omogućio bolje uvjete smještaja izuzetnog kulturnog blaga kojim Dubrovački muzeji raspolažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara