Dubrovnik: Seminar o osposobljavanju nastavnika u srednjim strukovnim školama

U Dubrovniku je danas počeo s radom dvodnevni seminar o osposobljavanju nastavnika u srednjim strukovnim školama koji je okupio 40ak sudionika, a organizira ga Europska fondacija za obuku, u suradnji s Ministarstvo prosvjete i športa RH.

Predavanja su namijenjena predstavnicima zemalja zapadnog Balkana, kao i ostalih zemalja koje su imale sličan socijalistički model obrazovanja i koji razmjenjuju iskustva sa stručnjacima zemalja kandidata i članica EU-a.

Kako je istaknuo pomoćnik ministra prosvjete i športa Josip Milat, na sastanku se raspravlja o osposobljavanju učitelja za srednje strukovne škole što kod nas nije razvijeno, jer su nastavnici važna karika u dobrom obrazovanju, a njihovo stručno usavršavanje iznimno je važno.

Predstavnik Europske fondacije za obuku Soren Nielsen kazao je kako će sudionici seminara obići škole u regiji te se upoznati s hrvatskim iskustvima, u prvom redu s CARDS programom, koji se provodi u sklopu Pakta o stabilnosti, a koji se bavi o problemima programiranja i organizacije stručnih škola. Upravo je provedba tog programa jedan od preduvjeta za integraciju Hrvatske u europsko srednje strukovno obrazovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara