Dunja Gotovina odbila policiji predati generalovo oružje; slijedi prekršajna prijava?

SUPRUGA odbjeglog generala Ante Gotovine, Dunja Gotovina, odbila je u utorak zagrebačkoj policiji predati oružje svog supruga, koje su policajci zatražili temeljem Zakona o oružju, a protiv nje bi zbog toga mogla biti podignuta odgovarajuća prekršajna prijava.

Naime, djelatnici Policijske uprave Zagrebačke su u utorak pozvonili na vrata stana generala Gotovine, te od njegove supruge Dunje zatražili da im preda generalovo oružje.

Kako je u razgovoru za Index.hr pojasnio glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, policija se na taj korak odlučila sukladno Zakonu o oružju.

Naime, svaki vlasnik oružnog lista obavezan je na zahtjev policije pokazati kako se registrirano oružje nadzire i čuva.  Budući da je general Gotovina već neko vrijeme nedostupan, policija je od njegove supruge zatražila da preda dotično oružje, na što ima pravo temeljem Zakona o oružju.

Policija je, kazao nam je Mehun, u upravnom postupku željela pod svoj nadzor staviti oružje koje je legalno registrirano na ime generala Ante Gotovine. Inače, radi se o tri oružna lista, a poznato je da na svaki oružni list stanu tri komada oružja.

Dunja Gotovina u utorak je odbila zahtjev policajaca koji su pokucali na njezina vrata, pa joj je za srijedu poslan poziv da se u srijedu pojavi u PU Zagrebačkoj, te preda sporno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je generalova supruga došla na zakazani sastanak s policijom, oružje nije predala, pa bi, budući da nije postupila po zahtjevu policije, protiv nje mogla biti podignuta prekršajna prijava.

Kako neslužbeno doznajemo od vrlo pouzdanih izvora, na ime generala Gotovine je registrirano sedam komada oružja, točnije nekoliko pušaka i pištolja.

U srijedu kasno navečer je na vijest o Gotovininom oružju reagirao i Luka Mišetić, jedan od odvjetnika odbjeglog generala.

On je za Index.hr ustvrdio kako je Dunja Gotovina ispunila svoje zakonske obaveze i odazvala se na poziv policije da obavi razgovor.

Na tom je razgovoru Gotovinina supruga, tvrdi Mišetić, jasno rekla policiji da se traženo oružje ne nalazi u njezinoj kući, te da ona ne zna gdje se ono nalazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara