Duspara: Sudac Buruš je na dražbi pogodovao Novogradnji!

Duspara: Sudac Buruš je na dražbi pogodovao Novogradnji!

Tekst: J.C.
Foto: Danijel Soldo / Cropix

"GRAD Slavonski Brod će danas podnijeti nadopunjeni zahtjev za izuzeće suca Igora Buruša", priopćio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara koji podsjeća kako je Buruš na početku jučerašnje dražbe odbacio zahtjev za njegovim izuzećem samo letimičnim pregledom podneska iako je odluku o tome morao donijeti predsjednik suda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvo pristrano i nezakonito postupanje suca zabilježile su i televizijske kamere koje su snimale javnu dražbu. Nadalje, Grad je već nekoliko puta isticao i prigovarao zbog nelogičnih procjena vrijednosti nekretnina koje je izradila  Porezna uprava. Tako je nekretnina čija je vrijednost procijenjena na 2,5 milijuna kuna prodana za čak 8,5 milijuna kuna i to upravo Novogradnji. Da se, primjerice, kojim slučajem na javnoj dražbi nisu pojavili drugi kupcu i za navedenu nekretninu ponudili višu cijenu, Novogradnja je mogla steći nekretninu po procijenjenoj vrijednosti koja je višestruko manja od njezine tržišne vrijednosti. Sve to govori u prilog pristranog odnosa suca  Buruša prema interesima Novogradnje, a na štetu Grada Slavonskog Broda. Podsjećamo da je Novogradnja i ranije iskazivala interes za stjecanje spomenute nekretnine", tvrde iz Slavonskog Broda.

"Pravni zastupnici Grada Slavonskog Broda poduzet će i nekoliko pravnih radnji kojima će se pokušati spasiti gradska imovina. Tako će se pokrenuti prijedlog za ponavljanje postupka jer je Vrhovni sud usvajanjem zahtjeva za zaštitu zakonitosti tužbu Novogradnje utvrdio neosnovanom pa je u skladu s tim i Upravni sud treba odbiti i time potvrditi rješenje Hrvatskog fonda za privatizaciju. Osim toga, Grad će podnijeti i zahtjev za odgodu ovrhe te protuovrhe za nekretnine koje su prodane na jučerašnjoj javnoj dražbi", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara