Dva sindikata negoduju što nisu pozvani na razgovor u Vladu

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat hrvatskih učitelja uputili su danas otvoreno pismo premijeru Ivi Sanaderu i ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu u kojem negoduju što na jučerašnji razgovor u Vladu nisu bila pozvana sva tri sindikata školstva i znanosti.

"Umjesto predstavnika tri sindikata prosvjete, primili ste samo jednoga i to na pet minuta, dok ostali o tome nisu bili ni informirani", stoji u pismu predsjednika Velikog vijeća Sindikata znanosti Vilima Ribića i predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Mate Elkaza premijeru i resornom ministru.

Sanader i Primorac jučer su primili predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Andriju Puljevića i dogovorili da pregovori o plaćama počinju u četvrtak, 21 listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svima ste poslali poruku da je štrajk bio nepotreban jer se, tobože, sve može dogovoriti na jednoj kavici", navode sindikalni čelnici koji su jučerašnji sastanak u Vladi ocijenili "predstavom kojom se (treba) razbiti povjerenje među sindikatima".

Besmislenim ocjenjuju obrazloženje da je sastanak bio organiziran zbog granskog kolektivnog ugovora, a također napominju da "svaki pokušaj manipulacije sa sindikalnim čelnicima ujedno znači i manipulaciju sa 70 tisuća ljudi" koje predstavljaju.

(Hina) pp/xbdj ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara