Dvije osobe u Osijeku privedene zbog zlouporabe droga, treća nedostupna

ZAJEDNIČKOM akcijom osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske policijske uprave uhićene su i u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda sprovedene dvije osobe zbog osnovane sumnje u zlouporabu droga, a treća je osoba nedostupna policiji, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predstavnici tih PU-a.

U stanu trećeosumnjičenog 34-godišnjeg Vinkovčanina, nedostupna policiji, kako je rečeno, pronađen je 291 gram praškaste tvari nalik heroinu.

U Đakovu je 2. veljače u 32-godišnjaka pronađen paketić s 1,2 grama tvari nalik na heroin, a pretragom njegovih poslovnih prostora otkriveno još pet paketića težine 3,1 gram. Kriminalističkom je obradbom utvrđeno da je 38-godišnji osumnjičenik unazad nekoliko mjeseci prodavao neutvrđenu količinu droge svojem 32-godišnjem sumještaninu te je zbog toga sproveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, kazao je načelnik Ureda načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Stipo Rimac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je otkriveno da je 38-godišnji osumnjičenik iz Đakova drogu nabavljao od 34-godišnjeg Vinkovčanina. Pretragom njegova stana i drugih prostora, koju su obavili djelatnici vukovarsko-srijemske Policijske uprave, pronađen je i oduzet 291 gram smećkaste praškaste tvari nalik na heroin, vrijednost koje se, ovisno o čistoći, procjenjuje na 150.000 kuna. Osumnjičeni 34-godišnji Vinkovčanin, koji je nedostupan policiji, bit će kazneno prijavljen zbog zlouporabe droga, rekao je Rimac.

Izvijestio je kako je 2. veljače u Osijeku u 30-godišnjeg Osječanina pronađeno 2,5 grama tvari nalik na heroin, a istragom je utvrđeno da je drogu kupio od 32-godišnjeg Vinkovčanina, koji je sproveden istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda zbog zloporabe droga. Za isto kažnjivo djelo bit će kazneno prijavljen i osumnjičeni Osječanin.

Rimac je kazao kako je u Osječko-baranjskoj županiji prošle godine zaplijenjen 41 gram heroina i zabilježeno 506 kažnjivih djela zloporabe droga, što je za 43 posto više nego 2004.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara