Dvoje poginulih i sedmero ranjenih u eksplozijama u hotelima u Istanbulu

DVIJE su osobe poginule, a sedmero je ozlijeđeno u eksplozijama četiriju bombi koje su rano u utorak odjeknule u dvjema turističkim četvrtima u Istanbulu javljaju agencije.

Bombe su eksplodirale gotovo istodobno u dva hotela u četvrtima Laleli i Sultanahmet, u europskom dijelu grada, gdje odsjedaju brojni strani turisti.

Dvije su osobe poginule u tim eksplozijama, a sedmoro hotelskih gostiju je ozlijeđeno. Televizijska postaja CNN-Turk javila je da je ozlijeđeno dvoje Nizozemaca, dvoje Kineza, jedna Ukrajinka, jedan Turkmen i jedan Turčin.

Načelnik gradske policije Celalettin Cerrah rekao je za tursku agenciju Anadoliju da su se eksplozije dogodile oko 2 sata ujutro po mjesnom vremenu, dodajući kako se čini da je riječ o terorističkim napadima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema toj televizijskoj postaji, eksplozija u Laleliju, gdje najčešće odsjedaju turisti iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, uzrokovala je veliku materijalnu štetu razbivši sve prozore na trećem katu hotela na kojem je bomba bila podmetnuta.

Osim toga, još dvije bombe eksplodirale su oko 3 sata po mjesnom vremenu u velikom skladištu tekućeg plina u četvrti Esenyurt. Žrtava nije bilo, no materijalna šteta je velika.

Prema mjesnim vlastima, istjecanje plina nakon eksplozija zaustavljeno je i nikakve opasnosti više nema.

U studenome prošle godine u Istanbulu je u četiri samoubilačka bombaška napada na britanske i židovske interese poginulo više od 60 ljudi. Napade je izvela skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara