Dvojica atentatora identificirani, potraga za trećim

SRBIJANSKI ministar unutarnjih poslova Dušan Mihajlović izjavio je u utorak navečer da su dvojica od trojice atentatora na premijera Zorana Đinđića identificirana, te zamolio građane da pomognu u identifikaciji i trećeg atentatora, prema fotorobotu objavljenom u elektronskim medijima.

Treći, još neidentificirani počinitelj, čiji su foto-robot tijekom poslijepodneva objavili mediji, prema priopćenju MUP-a Srbije nije državljanin Srbije i Crne Gore, već jedne od susjednih zemalja.

Skupina osumnjičenih za atentat na premijera Đinđića, pripadnika "Zemunskog klana", kazao je Mihajlović u izjavi za televiziju, od ranije je poznata policiji, bila je financijski i na druge načine moćna, pa policija smatra da je mogla pribaviti i originalne hrvatske i bosansko-hercegovačke putovnice.

Novoimenovani srbijanski premijer Zoran Živković izjavio je da je policija do sada privela više od 750 osoba, od kojih je većina zadržana u pritvoru. Među njima je i folk-zvijezda Svetlana Ražnatović, udovica Željka Ražnatovića Arkana, osnivača Srpske dobrovoljačke garde, po zlu poznata u Hrvatskoj i BiH, a koji je ubijen u siječnju 2000. godine u beogradskom hotelu "Intercontinental".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara