Dvojica pljačkaša Splitske banke privedena istražnom sucu

IVAN GUNJAČA (1976.) iz Budimira pokraj Trilja i Danijel Marušić (1977.), osumnjičeni za pljačku poslovnice Splitske banke na tržnici na Sućidru u Splitu 7. siječnja ove godine, privedeni su tijekom poslijepodneva istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, priopćeno je iz splitske policije.

Po riječima glasnogovornika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Leona Taubera, uz kaznenu prijavu za razbojstvo i pokušaj teškoga ubojstva, koje su počinili zajedno s Antom Anđelićem (1977.) iz Vinišća, policija pljačkašku trojku tereti za još četiri kaznena djela i jedan pokušaj razbojstva.

Anđelić i Marušić su u Splitu 16. veljače 2001. iz službenog automobila ukrali vreće s novcem u Ulici slobode ispred Ureda Hrvatskih pošta.

Anđelić i Gunjača su 3. veljače 1999. u Šibeniku upali maskirani u poslovnicu Privredne banke i uz prijetnju oružjem otuđili 84 tisuće kuna. Tada su bježeći izgubili 55 tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anđelić i Gunjača su 15. prosinca 1998. godine opljačkali poslovnicu Hrvatskih pošta u Koteksovu neboderu u Splitu kada su uz prijetnju pištoljem odnijeli 18 tisuća kuna.

Ante Anđelić je 9. prosinca 1996. maskiran i uz prijetnju oružjem opljačkao Poštanski ured u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, a tom je prigodom ukrao 128 tisuća kuna.

Ante Anđelić je 2. ožujka 2000. pokušao izvršiti razbojstvo nad vlasnikom mjenjačnice u Vinkovačkoj ulici u Splitu kada je pokušao ukrasti torbu s dnevnim utrškom, no to mu nije uspjelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara