Dvostruki britanski ubojica preživio pokušaj samoubojstva s dva hica u glavu

26-GODIŠNJI Christopher A. Williams prevezen je u petak u zatvor nakon što je pušten iz bolnice u kojoj je završio u četvrtak popodne nakon počinjenja dvaju ubojstava i dvaju pokušaja ubojstava, poslije kojih je i sebi pokušao oduzeti život.

Kako prenose britanski mediji, osumnjičeni Williams, inače djelatnik u pekari, zadržan je u pritvoru bez mogućnosti plaćanja jamčevine pod sumnjom za počinjenje gore navedenih zločina.

U ubilački pohod navodno je krenuo sa ciljem da likvidira svoju bivšu djevojku Andreu Lambesis. Pucnjava je počela oko 2 sata popodne kada se Williams pojavio u kući koju je dijelio sa svojom djevojkom i njenom majkom, 57-godišnjom Lindom Lambesis.

Christopher se na zločine odlučio navodno zbog prekida s Andreom koju je tražio u kući u kojoj je do tad živio. Međutim, u kući se nalazila jedino njezina majka, dok je Linda bila na svojem radnom mjestu u Osnovnoj školi Essex. Iako nova školska godina još nije počela, 39 osoba zaposlenih u školi, uključujući Andreu Lambesis, radilo je na pripremi materijala za nadolazeću nastavnu godinu.

Budući da bivšu djevojku nije pronašao u njihovoj kući, otišao je u školu u kojoj također nije mogao pronaći Andreu. Bijesan zbog neuspjele potrage, Williams je otvorio vatru na dvije djelatnice škole od kojih je 56-godišnja učiteljica Mary Shanks ubijena na mjestu događaja, dok je 52-godišnja Mary Snedeker teško ranjena.

Nekoliko trenutaka kasnije nekoliko je školskih djelatnika izletjelo iz škole bježeći pred ubojicom i tražeći siguran zaklon. U međuvremenu o svemu je obaviještena policija koja se uputila prema mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je policija zauzimala položaje oko školske zgrade Williams je uspio pobjeći u obližnji omanji stambeni kompleks u kojem živi njegov 26-godišnji poznanik Chad Johansen. Dok je trčao bježeći od policije Williams je naišao na 22-godišnju Jillian Schultz, majku 13-mjesečnog sina, te ju dva puta upitao "Gdje je Chad?"

Pri tom se nije zaustavljao već je brzo protrčao pored mlade majke koja je u tim trenucima čuvala svoje dijete i Johansenovoog dvogodišnjeg sina, da bi se nekoliko trenutaka kasnije čula četiri pucnja.

Meci su prozujali kroz žbunje oko 3 metra udaljeno od nje i djece, a nekoliko trenutaka kasnije prema njoj je dolazio Johansen koji je krvario iz rana na leđima i vikao joj da pozove Hitnu pomoć.

Ti su pucnjevi otkrili Williamsov položaj te ga je ubrzo opkolila policija, na što je on odgovorio ispaljivanjem dvaju hitaca sebi u glavu koji ipak nisu bili fatalni za njega. Nakon toga je bio još dovoljno priseban da nešto govori policajcima koji su uhitili.

Policija službeno nije iznijela motive Williamsovog ubilačkog pohoda, osim što je rečeno kako je sigurno da je "bilo prepirke koja je događaje pokrenula u tom smjeru".

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara