Dvostruko ubojstvo u Segetu Donjem počinio petnaestogodišnjak?

ČETRNAEST hitaca iz “škorpiona” na zaštitara Nediljka Kozlicu (23) i Nenu Rakijara (19) u petak ujutro u stražarskom kontejneru hotela "Jadran” u Segetu Donjem ispucao je 15-godišnjak, tvrdi brat ubijenog Rakijara. Splitska policija još nema osumnjičenih za ubojstva mladića.

Prema još uvijek neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, za dvostruko ubojstvo je osumnjičen 15-godišnjak, piše Slobodna Dalmacija.

On je u policijsku postaju u Trogiru priveden još u petak poslijepodne, gdje je na obavijesnom razgovoru zadržan i tijekom subote. Razgovor s dječakom obavljen je u prisutnosti njegovih roditelja, a po nalogu istražnog suca u međuvremenu je obavljen pretres kuće u kojoj žive.

Brat ubijenog Nene Rakijara, Ivica Rakijar (28) kategorički tvrdi da je njegova brata i zaštitara ubio 15-godišnjak iz Segeta Donjeg.

“Upravo ih je on ubio, i u to sam siguran 99,9 posto. On je bio s njima tu večer u "Jadranu". Oko neke gluposti su se posvađali, ovaj je otišao kući po pištoj, vratio se i obojicu ih je ubio” -prenosi Jutarnji list tvrdnje I. Rakijara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakijarov otac potvrdio je priču, istaknivši da je on 15-godišnjaka sreo jutro nakon ubojstva te da mu je rekao da je s njegovim sinom i zaštitarom bio do 23 sata.

Načelnik Operativno-komunikacijskog centra PU splitsko-dalmatinske Željko Buzov rekao je da nitko nije priveden te da policija nema osumnjičenih.

No, obavljaju se brojni informativni razgovori koji do sada nisu dali rezultate, dodao je Buzov.

Obdukcijom, koju je kasno sinoć obavio patolog Antonio Alujević utvrđeno je da su obojica mladića preminula od mnogostrukih prostrijelnih rana glave, prsiju, trbuha i nogu.

Ako dječak i službeno bude osumnjičen, a to znači i priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu Nevenu Cambiju, koji je obavio očevid, kazneni postupak provodit će se sukladno Zakonu o sudovima za mladež. Zakon predviđa najveću zatvorsku kaznu od 10 godina, bilo da se ubojstvo kvalificira kao dvostruko ili kao teško.

Oružje ubojstva nije pronađeno, a neslužbeno se doznaje da su ubijeni zaštitar Nediljko Kozlica i Neno Rakijar bili prijatelji, te da je Kozlica podučavao Rakijara borilačkim vještinama.

Neno Rakijar bavio se ribolovom i poljoprivredom te aktivno trenirao nogomet u trogirskom Slavenu.

(Foto: Večernji list)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara